Atat infiintarea firmelor cat si desfiintarea lor face parte dintr-un curs firesc al pietei care presupune urcusuri dar si coborasuri pentru diverse firme. Supravietuirea unei firme este dependenta de o serie de factori, unii care pot fi controlati, altii care nu pot fi, unii care pot fi influentati in mod direct, altii care isi continua drumul indiferent de orice actiune pe care o intreprinde firma.
Astfel ca, radierea unei firme inseamna pentru alte firme posibilitatea de a aparea pe piata si a se dezvolta cu succes. Chiar daca pentru firma care se inchide lucrurile nu stau la fel de bine, aceasta va trebui sa aiba in vedere toate demersurile care tin de radierea firmei fara probleme sau dificultati, astfel incat, in scurt timp, firma sa poata fi inchisa fara nicio problema.
Inchiderea unei firme consta in mai multe etape, iar fiecare dintre acestea are in vedere anumit declaratii, confirmari, notificari, decizii si hotarari. Incepand de la pregatirea hotararii Adunarii Generale a Asociatilor prin care se decide incetarea activitatii firmei, pana la pregatirea declaratiilor financiare pentru perioada lichidarii si antemergatoare lichidarii.
Multi antreprenori care nu doresc sa-si bata capul cu dosare, aprobari si confirmari, apeleaza la varianta mai simpla pentru inchiderea firmei: specialisti in radieri firme. Acestia se ocupa de tot ceea ce inseamna obtinerea documentelor, reprezentare in relatia cu autoritatile, drumurile necesare s.a.m.d. Este o varianta simpla prin care sa reusesti sa castigi destul de mult timp, avand treaba facuta mult mai eficient de cineva care cunoaste prin experienta care sunt scurtaturile pentru a inchide o firma intr-un timp scurt cu minim de efort si resurse.
Astfel ca, in cazul in care ai de inchis o firma, ai la dispozitie doua optiuni: fie iti rezervi suficient de mult timp pentru informare, documentare pentru ceea ce trebuie facut apoi punerea in aplicare a planului tau, fara niciun cost, fie platesti pe cineva pentru a se ocupa de toate aceste lucruri, fara sa mai fie nevoie sa iti bati capul pentru ele, folosind timpul castigat in proiecte la care tii mai mult si care au mai multe sanse de reusita.