Electrocasnicele nu sunt primul lucru la care se gândesc majoritatea persoanelor care renovează o bucătărie. Cu toate acestea, reprezintă un aspect esențial care trebuie avut în vedere.
Atunci când renovăm sau construim o bucătărie una din principalele probleme pe care ne-o punem este cea a electrocasnicelor. Pe care le alegem? Care sunt cele mai importante? Păstrăm electrocasnicele pe care le deținem deja sau le înlocuim? Schimbarea electrocasnicelor poate fi delicată și generatoare de și mai multe intrebări:
- Care este spațiul disponibil?
- Care este costul total al electrocasnicelor pentru bucătărie?
- Care sunt cele mai potrivite opțiuni?
Din fericire, numeroase sunt metodele de adoptat pentru a te asigura că alegi cele mai bune electrocasnice pentru bucătăria ta și profiți de cel mai bun raport calitate/preț, mai ales în ceea ce privesște tehnologia din dotarea elctrocasnicelor.
Prima etapă: bugetul
Chiar dacă nu ne place să recunoaștem acest lucru, bugetul determină în mare parte alegerea electrocasnicelor. După ce stabilim bugetul putem alege care sunt electrocasnicele de care avem nevoie. Cele mi curente electrocasncice într-o bucătărie sunt folosite pentru a găti, pentru a răci, pentru a curăța sau pentru a ventila.
A doua etapă: răcirea și conservarea alimentelor
În general, modelul de frigider ales dă tonul bucătăriei și va infuența în mare parte prima etapă. Există mai multe tipuri de figidere în ziua de azi pe piață: frigider american, frigider cu congelator încorporat sau frigider side by side. Modelele noi de pe piață sunt din ce în ce mai înalte și din ce în ce mai puțin adânci pentru a răspunde nevoilor de estetică și de practică ale consumatorilor. Dimensiunile variază în funcție de fiecare model în parte. Înălțimea variază între 70 și 84 de inchi.
A treia etapă: gătitul
Care va fi tipul de energie folosită: electrică, pe gaz sau inducție? Ai nevoie de un aragaz simplu sau de o plită de gătit? Cuptorul va fi separat de plită? Cuptorul va fi dublu sau va fi simplu? Toate aceste întrebări își vor găsi răspuns în modul în care planifici să gătești. Ai obiceiul să ai mulți invitați la cină? Gătești mult zilnic? Preferi rețele simple sau ești adeptul rețetelor mai complicate? Dacă îți place să petreci mult timp în bucătărie atunci vei avea nevoie de mai multă precizie în bucătăria ta.
A patra etapă: hota
Chiar dacă nu este atât de îndrăgită ca restul electrocasnicelor menționate mai sus deoarece face mai mult zgomot și ocupă mult loc, hota este esențială într-o bucătărie și poate fi extrem de puternică. Alegerea se va face în funcție de conceptul bucătăriei tale dar, cel mai important este să alegi un model de hotă care îți convine în termeni de aspirare. Principala întrebare pe care trebuie să ți-o pui este următoarea: Gătești mult? Dacă, da, atunci ai nevoie de o hotă puternică, de minim 600 CFM sau chiar mai mult.
Un alt lucru pe care trebuie să îl iei în considerare în alegerea hotei potrivite este tipul energiei utilizate. Aceasta va fi inducție, electrică sau gaz. Apoi trebuie să te întrebi unde va fi poziționată hota. Va fi așezată pe un perete adiacent, într-o altă încăpere, pe un perete exterior sau va fi integrată într-o insuliță? Toate aceste răspsunsuri vor avea o incidență asupra alegerii puterii modelului de care ai nevoie și, drept urmare, asupra alegerii modelului de hotă.