Atunci când căutați o sursă de inspirație pentru decorațiuni interioare, fiți critic într-un mod care vă va ajuta să vă rafinați și să vă definiți propriul gust. Atunci când apelați la munca unui alt designer pentru idei de decorare, priviți cu atenție încăperea și luați în considerare elementele de bază: podeaua, pereții, tavanul și ambianța generală. Nu vă concentrați asupra detaliilor. Când ați terminat, puneți-vă aceste întrebări:
Cum mă face să mă simt această cameră?
Este prea formală?
Sunt culorile prea deschise sau prea închise?
Este podeaua prea închisă sau aș prefera ceva mai închis și mai ancorat?
Este tapetul/culorile pereților intrigant sau enervant?
Mobila este caldă, închisă, albă sau colorată?
Ce îmi place și sau nu îmi place?
Surse de inspirație
Iată câteva surse de inspirație pentru idei de decorare a locuinței la care poate nu v-ați gândit:
Vizitați modele de design – Vizitați case model, faceți tururi de casă sau mergeți la casele de prezentare ale decoratorilor și verificați munca designerilor de interior talentați.
Emisiuni de design la televizor – Urmăriți câteva emisiuni pentru a vedea ce vă place, apoi vizitați site-urile lor pentru informații despre proiecte de idei de decorare interioară.
Muzee, licitații, antichități – Dacă vă interesează mobilierul de epocă sau de epocă, vizitați departamentele de arte decorative din muzeele din zonă și muzeele online de design interior, precum și casele de licitații, magazinele de antichități și expozițiile de antichități. Acest lucru vă va ajuta să vă familiarizați cu ceea ce este disponibil în materie de decorațiuni interioare și vă va educa în privința valorii acestor piese.
Cărți și reviste de decorațiuni interioare – Răsfoiți librăria sau biblioteca locală sau online, sau abonați-vă la reviste de decorațiuni interioare. Acestea vă vor extinde cunoștințele despre procesul de design și despre materialele și opțiunile disponibile, precum și vă vor oferi multe idei de decorare interioară.
Alegeți o temă de decorare a locuinței – Selectarea unei teme de decorare interioară este una dintre cele mai simple modalități de a decora. Temele variază de la ursuleți de pluș în camera copilului până la pere pentru bucătărie. Lista este limitată doar de imaginația ta. Atunci când alegeți o temă pentru idei de decorare, luați în considerare hobby-urile, visele, locațiile și elementele de design din casa dvs.
Alegeți un stil de decorare – Stilurile de decorare oferă o linie directoare care definește ce culori, texturi și elemente să luați în considerare, excluzând în același timp lucrurile care nu vor funcționa. Printre stilurile de decorare interioară comune se numără stilul contemporan, japonez, toscan, mediteranean și Country Ranch.
Cercetare online – Internetul oferă mii de linkuri către instrumente de decorare online, site-uri și exemple de idei de decorare a locuinței, precum și linkuri către producătorii de mobilier, draperii si perdele de pe acest site aondeco.ro, palete de culori și mostre de tapet și țesături.
Țesături – Punctul de plecare pentru multe proiecte de decorare reușite este o minunată bucată de țesătură. Vizitați un magazin de țesături pentru idei de decorare și obțineți decupaje din tot ceea ce vă atrage. Asigurați-vă că stați la cel puțin 3 metri în spate de o mostră de țesătură pentru a avea o idee generală despre design și culoare.
Fișier de decorare – Păstrați un dosar de idei de decorare a casei cu printuri, fotografii, decupaje din reviste și mostre de țesături, vopsea, parchet și vopsea.
Lucrați cu un designer – Căutați un designer pentru o consultație, pentru a finaliza un proiect sau pentru idei de decorare interioară.