De ce femeile poarta pantaloni astazi, dar barbatii nu poarta fuste, devine o intrebare foarte raspandita. Probabil ca nu exista un raspuns cu adevarat concludent la acest lucru. Este clar ca cele doua piese vestimentare sunt acum purtate diferit de femei si barbati si nu doar din motive de moda. Toate modelele de rochii de ocazie din trecut erau fabuloase si spuneau totul despre clasa, stil si eleganta. In prezent, exista rochii de ocazie mai simple sau mai complexe, pentru toate preferintele si pentru toate tipurile de silueta. Prin urmare, indiferent de trenduri este important ca rochiile pe care le cumperi sa te reprezinte in totalitate si sa fie bune de tine astfel incat sa arati perfect in ele.
Alege de fiecare data rochii care sa fie de calitate pentru ca doar asa vei reusi sa arati tot timpul impecabil. Cu ajutorul unor astfel de rochii vei putea merge oriunde doresti fara sa iti faci griji ca nu vei reusi sa obtii imaginea dorita. De asemenea, recomandarea noastra este aceea de a merge tot timpul pe variante care stii ca iti vin, iar inainte de a comanda un model complet nou, probeaza in magazine rochii din acelasi model, chiar daca nu sunt cele pe care le-ai cumpara in mod normal. Ulterior, dupa ce iti dai seama cum iti vin, poti cauta online modelul reprezentativ pentru tine si il poti cumpara stiind la ce detalii sa fii atenta.
Importanta rochiilor de ocazie
Intalnirea cu un barbat in rochie pe strada este neobisnuita si atrage atentia. Dar, faptul ca o femeie poarta pantaloni este complet normal. De la miscarile pentru drepturile femeilor, femeile au luptat pentru dreptul de a purta pantaloni. Astazi, femeile in pantaloni modeleaza imaginea femeilor din societatile occidentale la fel ca si colegele lor de lucru purtand fuste sau rochii elegante. O exceptie marginala, in afara de fusta tartan, este fusta barbateasca, adusa pe podium de designerul de moda Jean Paul Gaultier in 1984 si purtata ca o moda de scurta durata de vedete de moda masculina ca un fel de mascarada la aparitiile publice. Chiar daca fusta barbateasca nu a disparut niciodata complet, doar un grup foarte mic foloseste astazi aceasta imbracaminte. A devenit o tendinta a modei la sfarsitul secolului al XX-lea. Fusta este considerata barbateasca, asa cum arata numele „fusta barbateasca”. In acelasi timp, pantalonii, un simbol lung al omului burghez si al masculinitatii, nu mai sunt considerati neseminari si pot fi purtati in mod egal de ambele sexe. Nu a fost intotdeauna asa. Pana in secolul al XVIII-lea, fusta nu era rezervata doar femeilor; pe de alta parte, pantalonii au fost intotdeauna o piesa vestimentara atribuita barbatilor. Imbracamintea atribuie persoanele unui grup social si creeaza identitate, care include in mod clar identitatea de gen. Trupurile devin vizibile ca trupuri marcate sexual prin imbracaminte, printre altele. Cum masculinitatea si feminitatea sunt aratate si fixate in imbracaminte.
O privire asupra istoriei arata o posibila explicatie a modului in care au fost confectionate cele doua piese de imbracaminte si a modului in care sunt manipulate si sunt manipulate in continuare. In secolul al XII-lea, hainele din Europa, incepand din Franta, au fost taiate pentru prima data pe corp. Aceasta imbracaminte adaptata acum era ceva nou, dupa ce imbracamintea asemanatoare unui sac era obisnuita inca din vremea carolingiana. Tehnica de taiere s-a dezvoltat rapid si, datorita situatiei economice imbunatatite, s-a raspandit de la nobilime la burghezia urbana. In secolul al XIV-lea, diferentele de imbracaminte au crescut, de exemplu odata cu aparitia decolteului pentru femei. Elementele individuale de design au atribuit imbracaminte fie femeilor, fie barbatilor, facand astfel o distinctie clara intre sexe.