În vremurile demult apuse, organizarea unei nunți respecta un anumit ritual select,
lucru care astăzi este tot mai puțin întâlnit. Tradițiile au început să-și piardă din ingeniozitate, cuplurile moderne care organizează o nuntă fiind cu precădere axate pe opulența evenimentului și pe impresia cu care rămân cei din jur.
Însă, aceste tradiții pot da o nouă semnificație unor evenimente importante, transformându-le în momente unice pe care, în mod cert nu le vei uita nici tu, nici invitații prezenți.
Ca prin urmare, fie că ești o mireasă tradițională, fie că îți dorești o nuntă cu un specific aparte, iată cele mai răspândite 7 tradiții de-a lungul timpului, despre rochia de mireasă, pe care să le ai în vedere.
Mirele poate vedea rochia de mireasă doar în ziua nunții
În datina străveche, atunci când mirele vedea viitoarea soție în rochie de mireasă, se putea răzgândi în condițiile în care acesta era momentul la care se cunoșteau cele două persoane, în cadrul unei cumuniuni aranjate de către părinți. Deci era semn de ghinion. Astăzi totuși, nu ne mai limitează acest aspect, majoritatea căsătoriilor fiind organizate din dragoste și din dorința de apropiere. Totuși, ar putea fi o surpriză frumoasă ca mirele să-ți surprindă grația și finețea pe care o emani cu ajutorul rochiei de mireasă, fix în ziua nunții.
Rochia de mireasă se plătește de mama acesteia
Știai că rochia de mireasă se achită în general, de către mama domnișoarei/a doamnei? Asta înseamnă că, având o familie unită, nu mai trebuie să te complici cu strângerea proprie a banilor. Foarte mulți membri ai familiei vor contribui la organizare și te vor ajuta să ai parte un eveniment de poveste, la costuri mai accesibile.
Rochia de mireasă ideală este albă
Astăzi, miresele non-conformiste apelează la rochii de mireasă în culori inedite precum ecru, roz, roșu sau chiar la rochii de mireasă de culoare negră. Se spune însă că, rochia de mireasă albă e cea ideală, căci aduce prosperitate, elimină duhurile rele și prezice o căsnicie îndelungată.
Materialul – o veriga importanta in tradiția alegerii rochiei de mireasă
Nici materialul nu poate fi oricum, conform tradiției. Favorite sunt cele elegante care emană opulență și mult bun gust precum mătasea. Despre satin se spune că ar aduce ghinion, iar despre catifea că prevede sărăcia viitoarei familii. Sigur, acestea sunt însă doar superstiții. Iar dacă bugetul nu e foarte mare, iar rochia este una foarte complexă, ar putea fi mult prea costisitor să investești într-o rochie din materiale prețioase.
Ultimele modificări se fac înaintea ceremoniei
Majoritatea rochiilor de mireasă necesită modificări în funcție de structura fiecărei viitoare mirese în parte. Ori despre acestea se spune că, ar fi de bun augur să se aducă înainte de ceremonie. Cu cât timp înainte, nu știm. Totuși, în mod cert, nu-ți dorești să te trezești cu rochia nefinalizată fix în ziua cea mare. Se spune că acest lucru ar aduce noroc în căsnicie. Oare de aceea durează atât de mult ca rochia de mireasă să fie gata, și ultima probă are loc fix în apropierea evenimentului?
Rochiile de mireasă nu trebuie să fie croite de cele care le îmbracă
Ghinion se pare că aduc și rochiile care sunt croite în mod direct de către cele care au talent, răbdare și/sau resurse și își doresc să-și croiască propria rochie de mireasă. Dar cu atâtea posibilități la dispoziție și, ținând cont că orice mireasă își dorește să fie răsfățată în ziua cea mare, aceasta e o tradiție care se respectă în marea majoritate a cazurilor.
Rochiile de mireasă împrumutate aduc ghinion
Și nu în cele din urmă, există și zvonuri conform cărora, dacă împrumuți sau achiziționezi o rochie de mireasă deja folosită, vei lua cu sine și din ghinionul celei care o poartă. Din lipsa condițiilor financiare, considerăm însă că, orice femeie ar trebui să se bucure de ținuta în rochie de mireasă la care visa din copilărie, indiferent de modul în care aceasta a fost procurată.
Tu ce tradiții cunoști despre rochia de mireasă?