Pastrarea alimentelor perisabile in camere frigorifice este esentiala pentru impiedicarea proceselor care duc la alterarea acestora. Daca detineti sau administrati o fabrica de preparare a carnii, un centru alimentar, supermarket sau o afacere in domeniul HoReCa, atunci aceste echipamente va vor fi de un real folos in buna desfasurare a activitatii dumneavoastra. Functiile principale cu care sunt dotate, de refrigerare, congelare si congelare rapida, sunt caracteristici cheie pentru pastrarea proaspata a fructelor, legumelor si carnii, intr-o atmosfera controlata.
Unitatile de alimentatie publica care au o capacitate mare de productie si o nevoie de depozitare a alimentelor pe masura depind de prezenta unor camere frigorifice. Modelele modulare sunt ideale in acest caz, garantand accesul usor la produsele stocate. Mai mult decat atat, datorita proprietatilor tehnice, acestea pot fi folosite inclusiv in industria farmaceutica. Au o lungime si o latime cuprinse intre 1,2 si 3 metri si un volum de 2 pana la 14,9 metri cubi. De asemenea, sunt realizate astfel incat sa functioneze continuu, fara fluctuatii sau intreruperi, generand un consum de energie electrica relativ redus, raportat la randamentul lor.
Sistemul frigorific in care alegeti sa investiti poate influenta in mod direct afacerea dumneavoastra. Achizitionarea unui sistem potrivit cerintelor specifice business-ului de care va ocupati poate contribui la cresterea eficientei in procesul muncii si la reducerea costurilor implicate. Pentru a lua decizia corecta, este recomandat sa cunoasteti mai bine diferentele dintre modelele de camere frigorifice disponibile si in oferta Fresco Expert si functiile lor. Chiar daca design-ul si structura acestora sunt asemanatoare, capacitatea de refrigerare sau congelare le va diferentia. Iata cand trebuie folosita fiecare dintre aceste functii!
Functia de refrigerare
Modelele dotate cu functia de refrigerare genereaza temperaturi mai mari decat in cazul congelarii, cuprinse de regula intre 0 si 4 grade Celsius. Rolul acestora este sa incetineasca dezvoltarea microorganismelor care ar putea sa altereze alimentele, precum si a altor procese cu potential daunator, ca de exemplu procesele enzimatice. Prin intermediul lor puteti stoca produsele la o temperatura scazuta, peste temperatura de inghet, avand avantajul utilizarii rapide.
Printre alimentele care pot fi supuse unei astfel de proceduri sunt conservele de carne, laptele, smantana sau iaurtul. De asemenea, functia de refrigerare este potrivita si pentru a pastra in cele mai bune conditii diferite produse de patiserie, supe si sosuri, salate, sandvisuri sau preparate gatite.
Functia de congelare
Spre deosebire de functia de refrigerare, cea de congelare are ca scop conservarea alimentelor pe o perioada mai indelungata. Modelele de camere frigorifice de congelare genereaza temperaturi foarte scazute, cuprinse intre minus 18 si minus 35 de grade Celsius, care creeaza un mediu in care apa din alimente se cristalizeaza si devine solida. Prin acest procedeu, procesele chimice declansate de enzime si microbi sunt stopate in totalitate, metoda fiind perfecta pentru mentinerea alimentelor la rece in cele mai sigure conditii.
Printre produsele care pot fi supuse cu succes acestui tip de tratament se numara diferite tipuri de carne, ca de pilda cea de porc, vita, pasare sau peste, legumele simple sau mixurile de mai multe tipuri de legume, fructele, dar si semipreparatele.
Un factor care este adesea ignorat la achizitionarea unor camere frigorifice este temperatura ambientala. Majoritatea modelelor pot functiona optim la temperaturi de pana la plus 32 grade Celsius. Pentru temperaturi ambientale mai ridicate este recomandat sa apelati la echipamentele de racire mai puternice, care pot functiona excelent pana la 43 grade Celsius. Consultati ofertele propuse de producatori si investiti inteligent in modelele cele mai eficiente pentru afacerea dumneavoastra!