Mobila baie, rafturi, mobilier pentru chiuveta… sunt indispensabile pentru depozitarea prosoapelor si articolelor de toaleta. De la mobilier de baie cu un buget restrans la mobilier de designer, aici sunt cele mai bune sfaturi pentru alegerea mobilierului de baie.
Mobilier baie in functie de utilitatea sa
Un dulap de baie este ales in functie de spatiul disponibil, nevoia de spatiu de depozitare si configuratia baii. Merita subliniata diferenta dintre ele:
Mobilier de baie deschis sau rafturi– cu usa sau rafturi, sunt potrivite in special pentru depozitarea produselor de zi cu zi si; sau produse in care sunt depozitate urmatoarele (periute de dinti, piepteni, perii de par, etc.). Spatiul de stocare este instalat la o inaltime usor accesibila pentru utilizator. In aceasta categorie intra si cosurile de depozitare din materiale precum ratan, panza etc. Sunt usor de asezat si foarte incapatoare.
Mobilier de baie cu sertare– necesita spatiu pentru a se putea deschide. Ele sunt folosite pentru a stoca accesorii si articole de toaleta care pot fi voluminoase, cum ar fi uscatorul de par, sau cu unele care provoaca dezordine, cum ar fi un aparat de ras electric, etc Sertarele trebuie sa fie usor accesibile, si de cele mai multe ori acestea sunt intre 80 si 110 cm inaltime, astfel incat este posibil sa se adauge compartimente si subdiviziuni in interior, pentru depozitarea mai eficienta a produselor pe care le folosim de obicei.
Mobilierul redus – reprezinta spatii de depozitare pentru prosoape, covorase de baie si/sau articole de toaleta.
Mobilier de baie cu usa este multifunctional. Inaltimea sa de instalare determina tipul de accesorii care sunt stocate in interior (prosoape si costume de baie in partea de jos, accesorii zilnice la inaltimea utilizatorului).
Carligele, pentru insurubare sau ventuza – sunt o alternativa eficienta pentru agatarea produselor usoare, voluminoase si de zi cu zi cum ar fi bumbac, discuri de indepartare a machiajului, burete de dus etc.
Mobilier de baie separat sau mobilier de baie de podea– Acest mobilier ocupa spatiu de podea si prin urmare, reduce suprafata utila. Ele pot da un sentiment de limitare la bai mai mici;
Mobilierul de baie suspendat– elibereaza spatiu pe podea si faciliteaza curatenia acestuia. Se adapteaza bine la bai mici, inaltimea lor de instalare depinde de tipul si utilizarea lor.
Selectati materiale usor de curatat
Mobila baie este realizata din diferite materiale, cum ar fi lemn natural, placi DM, melamina, dar, de asemenea, rattan, fier forjat si sticla. Lemnul natural este mai greu de curatat decat materialele compozite. Structurile din sticla sunt mai dificil de curatat si trebuie sa luati in considerare fragilitatea sticlei atunci cand alegeti un raft, se poate crapa cu usurinta.
Dimensiuni mobilier baie
Unei camere de baie mici, evident ii poti pune un mobilier de dimeniuni mai mici pentru ca vrei sa creezi spatiu de miscare, in schimb intr-o baie mare, te poti juca mult mai bine cu ideile de amenajare. Opteaza sa iei in calcul toate aspectele pentru a avea o baie asa cum ai visat!